Kontakt info@getsporty.no

Aktiv bekledning

Som så mange ting i livet, kan også det å kle på seg være en utfordring. Dette er særlig tilfellet om du skal kle på deg for å være aktiv. Når du er aktiv, vil du automatisk trenge klær som puster, varmer, beskytter og er fleksible. Hvordan velge riktig klær for sportsaktiviteter?Løping utendørs

Det finnes en rekke forskjellige aktiviteter som krever sine egne spesialtilpassede klær. Og du kan, om du har har økonomi og plass i skapet, kjøpe klær tilpasset hver aktivitet. Det er imidlertid ikke alle av oss som har det. Spørsmålet er derfor: Hvilke antrekk kan jeg kombinere? Kan jeg jogge i de samme buksene som jeg går på ski i, eller gjøre yoga i den samme t-skjorten jeg sover med?

Når du er fysisk aktiv, så er det noen ting det er viktig å tenke på. Dette kan oppsummeres i komfort, funksjon og slitestyrke. Det er disse tre tingene det er viktigst for deg å tenke på når du velger klær. Det er med dette i tankene du også kan begynne å kombinere. Som et eksempel kan en yogabukse være komfortabel når du er ute for å jogge, men funksjonene i en bomullsbukse er ikke optimal fordi den ikke lufter og tørker like bra som en beregnet joggetights. En joggetights kan du på den andre siden fint bruke til yoga, fordi den både puster, er fleksibel og har god kvalitet.

En tommelfinger regel er derfor å velge sportsutstyr som du enkelt kan kombinere. Løpetightsen er et sånt plagg. Du kan både benytte denne når du gjør innendørsaktiviteter som aerobic, yoga og vektløfting, i tillegg til at den ventilerer godt på en løpetur ute.

Vinterutstyr

Velg riktig når du løper ute og gradestokken går mot null. Det er da vesentlig å dekke til steder som hals, hode og hender. Dette er fordi varmen går ut fra disse stedene. På en løpetur blir du ofte varm, så man trenger ikke kle på seg mange lag før det er nok. Det er derimot viktig å ha ventilerende plagg som gjør at svetten blir transportert bort fra kroppen og ikke legger seg som et ubehagelig lag på huden. Mange blir overrasket over hvor lite klær du faktisk trenger selv om luften er kald. Selvfølgelig må du også ta med i beregningen om du planlegger å være mye i ro på deler av turen, som for eksempel på en skitur. Da bør du ha en ekstra genser for å ta på deg om du planlegger rastepause på veien.

Kombinasjonsplagg til trening vil gi deg mer utbytte av hvert enkelt plagg. Istedenfor å overveldes av alle variantene sportsklær som finnes, er det viktig å heller investere i noen kvalitetsplagg som kan benyttes i mange aktiviteter. En ullblandingstrøye kan like godt benyttes på joggeturen som på fjellskituren. En god, behagelig kvalitetstopp kan også brukes inne på treningsstudio og på mindre varmeskapende aktiviteter som yoga eller vektløfting.

Fokuser på kvalitet som kan kombineres, og du vil bli overrasket over hvor få plagg du klarer deg med til et bredt spekter av aktiviteter.