Kontakt info@getsporty.no

Europeiske fotballigaer

Fotball er en av de mest populære sportene i verden. Det er en sport som blir spilt over hele verden, og flere land har laget sine egne varianter av denne populære sporten. De som har ørene åpne for litt sportsnyheter, vet også at det er utrolig mange fotballarrangementer i løpet av et år. Det er også utrolig mange fotballag, som naturligvis deltar i arrangementene.

fotball

Bare i Europa er fotball utrolig stort, og det finnes mange fotballigaer som er godt kjent innenfor Europas grenser. Spania er et godt eksempel på et land som har en egen fotballiga. Den spanske fotballigaen er bedre kjent som La Liga eller Primera Division. Det er flere grunner til at La Liga er kjent. Blant annet er ligaen verdensberømt for en spektakulær rivalisering mellom to veldig kjente spanske fotballag, nemlig Barcelona og Real Madrid. Noen av Spanias aller mest kjente fotballspillere har vært spillere i La Liga, og det er flere av landslagsspillerne som har vært en del av ligaen. La Liga ble startet opp med 20 spillere i 1929.

Det er ikke bare Spania som er kjent for sin fotballiga. England spiller også en stor rolle innenfor fotball i Europa, og de er også veldig godt kjent både innenfor og utenfor Europas grenser. I England finnes det som heter Premier League, som er toppserien innen fotball. Premier League består alltid av 20 lag, og de er selvfølgelig lagene som regnes som toppen innen ligasystemet i engelsk fotball. Premier League er et aksjeselskap, hvor det er de 20 lagene som fungerer som aksjonærer. Sesongen starter alltid i august og avsluttes i mai. Reglene sier blant annet at alle lagene må spille 19 kamper hjemme og 19 kamper borte. Det gir en total på 38 kamper per sesong. Dette gir helt klart fotballfans noe å se frem til gjennom hele fotballsesongen.