Kontakt info@getsporty.no

Hvordan vaske sportsklær?

Vaskemaskin med treningstøyAv alle klærne vi bruker, er kanskje sportsklærne mest utsatt for å bli vasket i hjel. Det er derfor viktig å vaske klærne riktig for å unngå unødvendig slitasje, samtidig som man holder klærne friske og luktfrie.

Mye av grunnen til at vi vasker treningstøyet ofte og for hardt er på grunn av svetting. Svetting er det som forårsaker dårlig lukt, og det er noe de fleste vil unngå. Sportsklær blir derfor oftere enn andre klær vasket, noe som kan medføre slitasje.

Når du vasker ditt treningsutstyr, er det veldig viktig å lese merkelappen. Ofte er treningstøyet laget av smarte materialer som ikke tåler for høy temperatur. Likevel vet man at produsentene ofte forsikrer seg ved å skrive lavere temperatur enn de faktisk tåler. Derfor er det ikke krise om du en gang i mellom vasker treningstøyet på høyere temperatur.

Dette er spesielt aktuelt om du i lengre tid har vasket plaggene på ullprogram eller treningsprogram og plaggene har begynt å lukte. Du kan da enkelt fjerne dette ved å hardvaske plaggene en gang.

Tenk på dette:

  • Treningstøy skal ikke vaskes med tøymykner. Det er som med varmen ikke noen krise om det blir gjort én gang, men i lengden vil tøymykner føre til at strikken i stoffet blir slappere.
  • Om du bruker ull når du trener, kan du vente lenge mellom hver vask. Ull er selvrensende og trenger derfor bare å bli hengt ut til lufting. Om ulltøyet er gjennomvått av svette, er det likevel greit å gi det en lett vask eller skyll.
  • På grunn av vaskelogistikk og miljøet har de færreste mulighet til å vaske hver dag. I den sammenhengen er det viktig å henge opp klærne et kaldt og tørt sted, som i en kjeller, så ikke bakteriene kan utvikle seg til evigvarende vond lukt.