Kontakt info@getsporty.no

Ikke bare regn og grått

For deg som skal oppholde deg i Bergen for en stund, er det mye du kan få med deg for å få en smak av Bergens kultur og atmosfære. Sportsarrangementer er det mange av, og Bergens fotballag Brann har eget stadion med kapasitet til godt over 20 000 tilskuere. Brann har vunnet tippeligaen og har en trofast tilhengerskare som møter opp hver gang det spilles hjemmekamp.

Bergen har Norges nest største bysentrum og svært vakker beliggenhet mellom fjell og fjorder. Fløya og Bryggen er populære attraksjoner, derfor er Thon Hotel Bergen Brygge et glimrende utgangspunkt for videre utforsking av byen.

Håndball står sterkt i Bergen

Bergen Fyllingen er navnet på Bergens håndballag som vant seriegull i sesongen 08/09, og det er stor stemning også når Fyllingen spiller kamper. På håndballkamper sitter publikum mye nærmere utøverne enn for eksempel under friidrett eller fotball, og dermed er det ofte en annen stemning enn på store arrangementer. Et eksempel på håndballinteressen fikk man nylig se da en VM-kamp i håndball ble vist på storskjerm i Framohallen. Da var nemlig nesten alle setene opptatte av skuelystne, og interessen ble ikke mindre av at to spillere fra Fyllingen spilte i nevnte kamp. Det var Norges herrelandslag som spilte på storskjermen, og siden kampen som ble sendt var en finale, var tilskuerne fornøyde uansett resultat. Det å spille i en finale er stort uansett, og siden Frankrike, som var motstanderen, har oppnådd mye større ting, var en seier litt for mye å forvente.

Ishockey har lange tradisjoner, men trenger et løft

Ishockey har mye action og er ofte full av testosteron grunnet alle basketakene som ofte foregår på kampene. Bergen har et ønske om å få en egen arena som passer for ishockey, men de har fått beskjed om at nivået på Bergens hockeylag først trenger et løft. Publikumsoppmøtet har også begynt å minke, og spillerne får ofte ikke lønn i tide. Et løft er derfor nødvendig, siden en egen hockeyarena trenger et stort miljø og et godt lag som vil trekke mange tilskuere, ellers kan hockeyarenaen kun bli til et stort pengesluk.