Kontakt info@getsporty.no

Unngå lukt i treningsklærne

Vond lukt i treningstøyet er et velkjent problem for mange. Selv med dyrt treningstøy, rettmessig oppfølging av vaskelapp og jevnlig vasking, dukker lukten opp som en ubuden gjest. Det finnes imidlertid måter du kan bekjempe den vonde lukten på, uten å slite ut klærne.

Treningsklærne våre er de som må tåle mest. Det er i disse plaggene vi svetter og beveger oss til krampen kommer. Derfor er det ikke rart at de også kan komme til å lukte litt med tiden. Heldigvis finnes det metoder som gjør at dette ikke skjer så fort.Kvinner efter trening

Først og fremst er det viktig å følge vaskelappen for å unngå slitasje på treningsplaggene. Dette er fordi tekstilene ofte er laget av syntetiske materialer og derfor tåler høye temperaturer dårlig, kombinert med at de kan ha blitt satt inn med antisvettebelegg og lignende som vil bli fjernet ved mye hard vask.

På tross av disse anbefalingene kan det innimellom være greit å vaske klærne på høyere temperatur for å fjerne lukt, så lenge dette ikke blir en vane.

I tillegg er det viktig at man ikke bruker tøymykner, da dette ødelegger elastisiteten i stoffet.

Det finnes en rekke tips som å legge treningstøyet i bløt i eddik eller bensin, men disse rådene er ikke forskningsmessig godkjent. Det som imidlertid er bevist, er at fuktighet og varme er positivt for bakteriedannelse og derfor er med på å gi mer lukt. Du bør derfor prøve å tørke klærne etter bruk. Ikke sleng dem i en haug på et varmt baderomsgulv eller forlat dem i en plastpose flere dager dersom de er fulle av svette.

Selv om dyre smartmaterialer kan være vel og bra, kan det hende du gjør lurt i å velge ull. Ull er nemlig både selvrensende og avgir mye mindre lukt, selv etter bare lufting, enn syntetiske treningsklær. Velg derfor ull når dette er mulig.